Rock your Talent 2.0

f e e l i t - f r a m e i t

10 november '23 & 9 februari '24

Suits & Sundays - Utrecht

Wij, Marieke en Willeke, twee ervaren documentaire (familie)fotografen bundelen met veel plezier onze krachten en enthousiasme om gedurende drie maanden samen met jou en een aantal andere deelnemers, te deepdiven in de wereld van de ongeposeerde fotografie. De derde editie van Rock your Talent is about to start!

Op een creatieve wijze, met een combinatie van dromen, durven en doen werken we met een uitdagende combinatie van een beetje theorie en heel veel praktijk. Je gaat echt aan de slag met jouw fotografieskills en storytelling. Misschien wel het allerbelangrijkste, óók jouw mindset krijgt aandacht. Fotograaf zijn is zoveel meer dan alleen op het knopje van je camera drukken en de techniek beheersen.

It’s ON

time to let the magic happen

Speciaal geschikt voor:

Fotografen met passie voor het vak

01

Je bent een fotograaf die zich nog redelijk nieuw voelt in de ongeposeerde (documentaire) fotografie. Je zou graag meer willen leren over documentaire fotografie en jezelf hierin willen ontwikkelen.

Storytellers

02

Al bevindt je je al een tijdje op het pad van de ongeposeerde fotografie, je voelt je toch nog vrij nieuw in deze tak van sport. Je vraagt je af hoe je de beelden zou kunnen versterken, hoe je ervoor zorgt dat je foto's dynamisch zijn. Je kan wel een duwtje in de rug en concrete tips gebruiken.

De amateurfotograaf met (stiekeme) ambitie

03

Voor amateurfotografen die al vergevorderd zijn in het bedienen van hun camera en vanuit een niet te stoppen passie en plezier stiekem of minder stiekem de ambitie koesteren om ooit (deels) als professioneel fotograaf aan de slag te gaan. Je bent verliefd geworden op ongeposeerde familiefotografie en zou er graag nog meer over willen leren.

passie betrokkenheid ontwikkeling verbinding enthousiasme groei persoonlijk warm vleugje humor ervaring verhalend

Wij, Marieke en Willeke, zijn ervaren en gepassioneerde fotografen en coaches. Als mens zijn we beiden betrokken, behulpzaam, authentiek en empathisch.

Vanuit onze liefde voor documentaire fotografie, lopen wij dolgraag een stukje mee in jouw ontwikkeling (meer info vind je in onze folder). Wij creëeren graag een open cultuur waarin je je veilig voelt zodat je alle ruimte voelt om te leren en jouw fotografieskills en storytelling verder te ontwikkelen. Jouw pad en jouw mogelijkheden verder te verkennen.

Vanuit onze ervaring met retreats en workshops, kunnen wij wel zeggen dat het ontmoeten van mede fotografen ontzettend waardevol kan zijn. Je leert van elkaar, inspireert elkaar en bouwt vanuit die verbinding een netwerk op met gelijkgestemden. Een nieuw vertrekpunt voor verdere ontwikkeling.

Daar worden wij blij van! Dat is precies waardoor en waarom we onze krachten hebben gebundeld en waarom Rock your Talent is geboren. Inmiddels hebben we er al twee inspirerende en meer dan geslaagde edities op zitten. Het vuurtje om onze kennis door te geven en het talent en storytelling skills van anderen te zien groeien, zet ons hart in de fik!

Ten aanzien van Rock your Talent geldt voor ons, net zoals voor de deelnemers: there is no way back!

Met en van elkaar leren

find your visual voice

ZIE & VOEL & FOTOGRAFEER.

WORD JE BEWUST VAN WAARTOE JIJ WORDT AANGETROKKEN.

HOE DIT JOUW FOTO'S KLEURT EN VIND (STEEDS MEER) JOUW UNIEKE VISUAL VOICE

Een magneet van inspiratie. In een open cultuur verken en ontwikkel je je fotografieskills en storytelling.

Na deze eerste livedag plannen we met iedere deelnemer een individuele zoomcall in waarin wij jouw persoonlijke en op maat gemaakte fotografie opdracht met je delen. Deze opdracht is gebaseerd op de vragenlijst, het startgesprek én wat we van je hebben gezien en besproken op de eerste dag. Van eerdere deelnemers van Rock Your Talent kregen we terug dat juist deze persoonlijke opdracht van grote waarde was voor hun ontwikkeling (naast dat het superleuk was om te doen). Dus die houden we er in!

Je krijgt voldoende tijd om je opdracht uit te voeren. Op jouw wijze. Wat we je vooral gunnen is dat je gaat verkennen en grenzen gaat verleggen door 'gewoon' te doen en daarvan te genieten! In deze drie maanden plannen we tevens (online) de feedbacksessies 1:1 in, zodat we alle tijd hebben om bij jouw opdracht stil te staan en je inzichten terug te geven om door te groeien.

Ook hebben we een Facebookgroep waarin je toegang krijgt, zodra je je aanmeldt voor Rock your Talent. In deze groep delen we de presentaties/ workshops van de livedagen. De Facebookgroep is een ontmoetingsplaats voor alle deelnemers. Je krijgt de kans om te leren van en met elkaar. Om te delen, te inspireren en elkaar vooruit te helpen. Dit in de besloten veiligheid van een kleine groep met dezelfde gedeelde passie.

Op 9 februari vindt de volgende live dag plaats. We ontmoeten elkaar wederom bij Suits & Sundays in Utrecht.

We hebben een afwisselend en inspirerend programma samengesteld waarin alle (verdiepende) aspecten van ongeposeerd fotograferen aan bod zullen komen.

We putten hierbij uit onze jarenlange ervaring met documentaire fotografie en kennen de valkuilen en uitdagingen die je als

documentair fotograaf tegenkomt. En ook wij leren nog elke dag!

Rock your Talent duurt ruim 3 maanden en bestaat in grote lijnen uit een individuele start- en kennismaking met een zoomcall & een deepdive vragenlijst, twee live dagen en 3 maanden onderdompelen in een online community op Facebook.

Kort na de individuele kennismakingen vindt op een prachtige locatie Suits & Sundays in Utrecht op 10 november de eerste livedag plaats. Op deze dag ontmoeten we elkaar, maak je kennis met de andere deelnemers en gaan we aan de slag. Dit alles onder het genot van een heerlijke lunch en wat lekkers tussendoor. Over de inhoud van de livedagen vind je hieronder meer informatie.

Na de eerste livedag waarop je veel informatie krijgt aangereikt, maar ook aan de slag gaat met de camera, volgt een periode van bijna 3 maanden. In deze tijd blijft het natuurlijk niet stil....

9 februari 2024

10 november 2023

Live dag: van 09.30 tot 17.00 uur bij Suits & Sundays in Utrecht

⚘ Warming-up: proud moments

⚘ Feedbacksessies: iedereen komt aan de beurt

⚘ Pak je podium

⚘ De kracht van storytelling

⚘ Zet die eerste stap - intentie en actie

⚘ Afsluitende borrel

Live dag: van 09.30 tot 17.00 uur bij Suits & Sundays Utrecht

⚘ Kennismaken

⚘ Aan de slag met bullshit

⚘ Workshop licht

⚘ Workshop compositie

⚘ Workshop moment

⚘ Mindset

⚘ Ready, set, action je gaat aan de slag met een opdracht om te fotograferen vanuit jouw intuïtie, jouw kijk op de wereld om je heen

⚘ Show it

⚘ Afsluiting

Tussen 10 november en 9 februari:

⚐ 1 op 1 online meeting - opdracht

⚐ 1 op 1 online meeting - feedback

⚐ 3 maanden leren van en met elkaar in een besloten Facebookpagina

makes the dream work...

Teamwork...

marieke zentjens

Met heel veel plezier hebben wij, vanuit onze jarenlange ervaring als fotograaf en onze ontembare passie dit super leerzame en inspirerende programma gemaakt.

We werken met een kleine groep (maximaal 6- 10 deelnemers) om het leereffect zo groot mogelijk te laten zijn.

Na Rock your Talent weet je:

01

Wat een foto aantrekkelijk en succesvol maakt

Hoe je optimaal gebruik maakt van verschillende soorten licht en hoe hiermee te experimenteren

02

De omgeving zodanig te gebruiken in de foto dat het verhaal wordt versterkt

03

04

Over het belang van hét moment zien, voelen en fotograferen

05

Proactief te reageren op wat er zich voor je neus afspeelt

06

Dat jij kan voelen waartoe je wordt aangetrokken en dat hier een kracht in zit

07

Hoe je foto's van alledaagse situaties, interessant maakt

08

Hoe je je compositie bouwt als fundament van je foto

09

Storytelling toe te passen in jouw foto en hoe één of meerdere foto's een beeldverhaal worden

10

Waarom én dat je soms risico's moet nemen

And last... but not least

Je wordt je bewuster van hoe jouw mindset invloed heeft op jouw fotografie en je leert wat jouw kracht/talent is en hoe je deze kracht optimaal kan inzetten en verder kan ontwikkelen.

Rock your Talent is een enorme inspirerende booster waarmee je een sprong kan maken in jouw fotografie.

Deze booster en het samenzijn met gelijkgestemden geeft jou tools en wakkert je enthousiasme zodanig aan, dat je daarna staat te popelen om te fotograferen. Sterker nog, 75% van de deelnemers van de vorige edities fotografeert nu zelfstandig meerdere documentaire opdrachten en/of hebben hun eigen onderneming opgezet. There is no way back!

Leren met en van elkaar in een veilige setting in een kleine groep van 6 - 8 deelnemers.

photography for me is not looking, it's feeling. If you can't feel what you're looking at, then you're never going to get others to feel anything when they look at your pictures

don mccullin

€ 1111

Het fonds Werktuig PPO vergoedt 1/3 van de kosten voor professionals uit de culturele of creatieve sector.

Meer info?

Wil je meer info? We hebben een folder voor je gemaakt waarin je nog meer leest over Rock your Talent en waarin we antwoord geven op de meest gestelde vragen.

Heb je nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We denken graag met je mee!

(exclusief 21% BTW)

folder

YESSS! I'm IN!

ROCK your talent will start in:

Ben jij klaar om een volgende stap te zetten in je leerproces als fotograaf of lover van fotografie? Sta je net als ons te popelen om aan de slag te gaan? Wil jij een volgende stap zetten in je fotografie? Ben je de nachten al aan het aftellen tot 10 november?

Meld je dan nu aan en claim jouw plek! Wij kunnen niet wachten om met je samen te gaan werken.

INSchrijf

formulier