Fotograferen vanuit intuïtie & gevoel

April 7, 2022

Ik krijg het verhaal bijna niet uit mijn vingers omdat ik zelf nog in de excitement zit, van hot naar her vlieg met enthousiasme en daardoor niet goed weet waar ik moet beginnen.

Maandenlang heb ik samen met Willeke Kieft toegedroomd naar Rock your Talent. Vanuit passie, kennis en liefde voor het leven een programma gecreëerd waar we zelf graag aan deel zouden willen nemen. En een aantal weken geleden… was het zover!

Na een goede nacht slaap werd ik wakker voor de wekker ging, echt wakker… zo’n dag dat je wakker wordt en zin hebt om je bed uit te springen, een dansje te doen en keihard ‘GOEDEMORGEN’ uit het raam te roepen. Een immens groot gevoel van dankbaarheid overspoelde me. Dankbaarheid voor mijn lef en voor de stap die ik een jaar eerder deed en mijn vaste baan op zei. Een jaar eerder werkte ik nog als directiesecretaresse bij een zorgorganisatie. Ook dat deed ik met hart en ziel, ging ik tot het uiterste, had ik ambities, bleef ik mezelf ontwikkelen en uitdagen. Dat loslaten was spannend, wat zou het me brengen? Ik had de belofte gedaan om in mezelf te blijven geloven en WAUW, nu werd ik wakker in Utrecht en ging onze tweedaagse fotografiecursus van start.

Huppelend naast Willeke Kieft vertrokken we naar de locatie waar Rock your Talent zou plaatsvinden: Suits and Sundays. Maandenlang hadden we toegewerkt naar onze droom en nu was het zover. Onze creatieve breinen hadden overuren gemaakt en al onze kennis, onze passie voor het leven, voor leren en ontwikkelen zat in het programma. We hadden nagedacht over wat we wilden meegeven aan kennis, hoe we met mindset aan de slag zouden gaan, nagedacht over de sfeer: warm, persoonlijk, open, prikkelend en veilig. And now it was about to start!

Door het intensieve voortraject hadden we de deelnemers al behoorlijk goed leren kennen. De ingevulde vragenlijsten gaven ons richting. We lazen tussen de regels door en werden geraakt door de prachtigste dromen en ideeën. Vastberaden om ‘onze deelnemers’ echt te begeleiden op deze reis, maakten we weken voorafgaand aan de tweedaagse voor iedereen een persoonlijke opdracht. De opdracht richtte zich op ontwikkelpunten, dromen en de groeirichting van iedere deelnemer afzonderlijk. In de weken voorafgaand gingen de deelnemers hiermee aan de slag en zette ze al een eerste stap in hun ontwikkeling als fotograaf. De kracht van het voortraject was nog grootser dan we hadden durven dromen. In resultaat, maar ook in mindset, lef en dapperheid. Een groot gevoel van trots voor onze deelnemers maakte zich al vóór de tweedaagse van ons meester. En dan moest de tweedaagse nog beginnen. We keken er zo naar uit om ‘onze Rockers’ in levende lijve te ontmoeten.

Onze Rockers betraden Suits and Sundays en deelden de liefde voor het leven, voor fotografie, hun kennis en ervaringen, lieten zich inspireren en schreven ijverig mee. Wanneer je fotografeert vanuit je hart is het echt een cadeautje om jezelf twee dagen onder te dompelen met gelijkgestemden. Het programma omvatte workshops gericht op licht en compositie, feedbacksessies (op de vooraf uitgevoerde opdrachten), een praktijkoefening waarbij ieder zijn stem volgde en in beeld bracht, bullshit lieten we achter ons en onze mindset en mogelijkheden gingen AAN. We besloten met een vervolgopdracht en een Q&A: ask us anything. Het werden twee dagen waar niet alleen wij als organisatoren, maar ook onze deelnemers alles gaven. Waardoor alles klopte, alles samenkwam, er connectie was, groei, verbinding, inspiratie en een volgende stap in ieders ontwikkeling: if you can dream it, you can do it.

Met trots en met liefde deel ik graag een beeldverslag, ik zet onze deelnemers met plezier in de welverdiende spotlight!

Lieve Roos, Natasha, Anita en Marleen, wat zijn we trots op jullie, op jullie groei, op jullie lef en dapperheid, op jullie kwetsbaarheid, openheid en jullie echte aanwezigheid. Het was een cadeautje om deze eerste editie van Rock your Talent met jullie te beleven en jullie te leren kennen. En hoe tof is het… dat jullie vanuit inspiratie en commitment vanuit Rock your Talent dappere stappen blijven zetten: van het aanbieden van day in the life sessies tot het delen van je talenten en dromen met organisaties waar je graag voor zou willen fotograferen. In mijn hoofd klinkt er nu applaus voor jullie… en daar sluit ik dit blog dan ook graag mee af.
PS. Toch een ps (na het applaus), editie 2 van Rock your Talent vindt plaats op 15 en 16 september, wederom bij Suits and Sundays. Meer info vind je hier.
SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT