MARIEKE ZENTJENS

SCROLL FOR MORE

Mijn naam is Marieke, 38 jaar, vriendin van ‘mijn lief’ Sebastiaan en moeder van giebelgeit Kiki (alias eigenwijsje) en Tijn de fantasierijke voetballer. Samen wonen we in Maarheeze (Brabant), een klein dorpje tussen Eindhoven en Weert.


Mijn vrije tijd spendeer ik het liefste met mijn gezin. Samen knutselen, voetballen, koken of badderen. Ik geniet waanzinnig van het samenzijn met mijn liefdes en leg dat ook graag vast.


In de natuur vind ik mijn rust, ik heb mezelf aangeleerd om deze tijd voor mezelf in te plannen. Altijd 1000 dingen te doen en ideeën te over. Ook rommel ik graag in huis, heb een zwak voor mooie interieurs en hou ervan om zo nu en dan de boel eens om te gooien of te restylen.

Verder houd ik van de opkomende en ondergaande zon, verse bloemen op tafel, chocolade, hardlopen (of nou, het is een haat-liefde relatie maar wanneer ik ben geweest altijd alleen maar liefde), een borrel of etentje met vriendinnen, dansen tot je voeten pijn doen en de volgende dag met een dekentje op de bank zitten.


Liefde voor fotografie is er altijd al geweest. Mijn eerste (analoge) Nikon camera kocht ik toen ik 16 was en sleepte het ‘ding’ overal mee naar toe. Ik fotografeerde de mensen en gebeurtenissen waar ik gelukkig van werd omdat ik altijd terug wou kunnen gaan naar het moment dat me zo had geraakt. Alle foto’s kwamen in albums terecht en tot op de dag van vandaag, gaat er geen jaar voorbij waarop ik niet de albums bekijk.


Dat foto’s van onschatbare waarde zijn, dat weet ik als geen ander. De kracht en waarde van foto’s is voor mij veranderd toen ik op 19 jarige leeftijd iemand verloor. Plots. De niet geposeerde foto’s vervulde mijn hart met liefde, de liefde voor degene die ik moest missen.. én de liefde van hem voor mij. Mijn foto’s waren geen foto’s meer maar momenten die ik (naast de herinnering) nooit meer zou verliezen omdat ik er een visueel beeld bij had.


Ik houd van echt, van puur, van authentiek, van de liefde, nieuw leven, knusse families en van ze leefden nog lang en gelukkig. Ik fotografeer sfeer met een open hart, ik observeer, voel en zie kleine momenten, gebaartjes en geniet me ondertussen te pletter. Fotograferen is voor mij van grote waarde omdat ik het meer dan belangrijk vind om momenten te vereeuwigen en JULLIE verhaal te vertellen. Het vastleggen van een moment dat een verhaal vertelt en daar voor even deel van uit mogen maken, dat is waar ik gelukkig van word en fotografeer.

Ik heb mezelf in de afgelopen 11 jaar ontwikkeld door verschillende opleidingen en cursussen te volgen. Allereerst om alle technische ins & outs te begrijpen en vervolgens om mijn eigen stijl te vinden en finetunen. Omdat ik de lat voor mezelf hoog heb liggen heb ik geleerd van Kirsten Lewis & Jenna Shouldice en Nienke Koedijk. Zij hebben mij met hun onuitputtende expertise (en humor) met een open blik begeleid in mijn ontwikkeling.


Wat mijn hart vervult met trots is mijn 14eplaats op de internationale ranglijst voor documentaire fotografen (FPJA) en een derde plaats bij de internationale Documentary Family Awards in de categorie enviromental portrait.

VIEW MORE TESTIMONIALS

KIND WORDS

's Avonds toen wij moe, maar nagenietend van een geweldige dag onze eerste foto van jou ontvingen konden we onze ogen niet geloven. WAT EEN SUPER GAVE FOTO. We zeiden tegen elkaar, 'Dit is vast de allermooiste!'. Maar de dagen daarna volgden er steeds maar weer hele mooie foto's. Marieke, super bedankt voor jouw enthousiasme, betrokkenheid en creativiteit.

Marieke!! Super vet, gaaf, mooi. Je hebt onze zonen exact gefotografeerd zoals ze zijn. Top hoe fijn jij werkt en hoe duidelijk je bent. Daarnaast je inspiratie, je kracht en je kundigheid: een meerwaarde voor jouw vak in de fotografie.

Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Donec ullamcorper nulla.

— Maike & Stefan

— Chantall

— Judith

AANKOMENDE WORKSHOPS

AANKOMENDE WORKSHOP

AWARDS & PRIJZEN

FOTOGRAFEER JE

WONDERLIJKE WERELD

14e plaats 2019 -Top documentary Family Photographers 2019

MAARHEEZE

Family Photojournalist Association

3e plaats - Environmental

portrait

Documentary Family

Awards 2019(2e editie)

MAARHEEZE

/ BRABANT